Generative Design in 3DEXPERIENCE

Een product ontwerpen dat minder materialen gebruikt en lichter is, maar niet zwakker? En dat ook nog eens sneller te ontwerpen is met minder iteraties? Geen wonder dat er veel interesse is in generatief ontwerpen. In dit webinar leggen we je uit wat generative design precies is, op basis van welke parameters 3DEXPERIENCE zelf de optimale geometrie berekent en wat de toepassingsmogelijkheden zijn.

Dit doen we door een vergelijking te maken tussen traditioneel en generatief ontwerpen met 3DEXPERIENCE. Hoe gaat dit in zijn werk, wat zijn de verschillen in efficiëntie? Hoe zorgt generative design voor transformatie en innovatie van het ontwerpproces?

Ook gaan we specifiek in op twee soorten generative design:
- Function Driven Generative Design voor mechanische onderdelen en assemblages.
- Flow Driven Gerenative Design voor onderdelen met kanalen voor gassen en vloeistoffen.

Het is gemakkelijk om in korte tijd meerdere varianten van een ontwerp te maken en te vergelijken voor verschillende productiemethoden: frezen, gieten en 3D printen. Tijdens het webinar gaan we ook specifiek in op de mogelijkheden van generative design met 3D printen.

Wil je meer weten? Bekijk dan dit webinar door Richard Katerberg van Visiativ Industry Solution.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.